Начин на приготвяне
Копривата се почиства, измива и попарва за няколко минути във вряла вода. Отцежда се и се нарязва.
В тенджера се слага 3 л вода, добавя се зеленчуковото бульонче и се оставя да кипне.
Маслото и зехтинът се загряват в тиган, слагат се чушката, нарязана на дребно, и двата вида лук и се запържват за кратко. Към тях се добавя копривата, след минутка и брашното с червения пипер.
Всичко се разбърква, добавя се един черпак от врящия вече бульон, след което всичко се изсипва в тенджерата.
Оризът се измива със студена вода и се добавя, подправя се със сол и черен пипер. Всичко се вари на средна температура до готовност на ориза.
Супата от коприва се отстранява от котлона и се приготвя застройката. Яйцето се разбива с киселото мляко и при непрекъснато бъркане към тях се добавя по малко от бульона.
Застройката се прибавя към селска супа с коприва, разбърква се и по желание се поръсва с магданоз.