Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Рибни кюфтета»Рибни кюфтета от каракуда

Рибни кюфтета от каракуда

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Рибни кюфтета от каракуда
Снимка: Juliya
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"С какъв сос ще поднесете тези рибни кюфтета от каракуда?"

Необходими Продукти

  • каракуда - 600 г
  • яйца - 1 бр.
  • бял хляб - 4 филии (накиснат и отцеден)
  • зелен лук - 3 стръка
  • магданоз - няколко стръка
  • мащерка - 1 ч.л. (ронена)
  • галета - около 4 с.л. за овалване
  • олио - за пържене
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете рибата каракуда.

За да премахнете миризмата от рибата (ако е необходимо), оставете я за няколко часа в солена вода или във вода с оцет.

Измийте рибата, отстранете едрите кости и я нарежете на парчета.

Смелете добре месото в блендер, кухненски робот или 2-4 пъти с месомелачка, за да се смелят добре малките кости.

Прибавете хляба, яйцето, подправките, омесете сместа и приберете в хладилник за един час.

Извадете сместа за рибните кюфтета от хладилника, оформете кюфтетата, оваляйте ги в галетата и ги изпържете от двете страни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: