Начин на приготвяне
Нарежете свинския врат на парчета с размер около 4-5 см.
Измийте и подсушете бейби картофите. Ако са големи, може да ги разрежете на половинки. В голяма купа смесете месото със зехтина, червения пипер, ригана, розмарина, солта и черния пипер. Разбъркайте добре, така че всички парчета месо да са покрити с подправките.
Ако имате време, оставете месото да се маринова за поне 30 минути, а по възможност и по-дълго (до 24 часа в хладилник). Загрейте фурната на 200°C.
В голям тиган загрейте малко зехтин на средно висока температура.
Запечатайте парчетата свинско от всички страни до златисто кафяво, около 2-3 минути на страна. Прехвърлете запечатаното месо в тава за печене.
В същия тиган добавете още малко зехтин, ако е необходимо, и запържете бейби картофките за няколко минути, докато започнат да се зачервяват.
Добавете картофите в тавата при месото. Добавете чесъна (цели скилидки, леко смачкани) и, ако използвате, бялото вино или бульона.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрятата фурна за около 1 час. След това махнете фолиото и печете още 20-30 минути, докато месото и картофите се запекат добре и придобият златисто-кафява коричка.
Оставете свинското с картофи да почине за около 10 минути, след като го извадите от фурната, преди да сервирате.
Поднесете печено свинско с бейби картофки с пресни билки по желание и се насладете.