Начин на приготвяне
Зеленият фасул се измива и нарязва.
Лукът, морковите и чесънът се нарязват на ситно.
Задушават се в малко олио. Щом омекнат, се добавят зеленият фасул и червеният пипер. Залива се с вода, разбърква се и се оставя да се задуши на слаб огън. Яхнията от зелен боб се овкусява се със сол и пипер.
Щом сосът намалее, се добавят доматите, нарязани на дребни кубчета. Ястието се разбърква и когато заври, яхнията се сгъстява с брашното, разтворено в малко вода.
Готви се още няколко минути при постоянно бъркане и накрая зеленият боб се овкусява с чубрица и магданоз.
Яхния от зелен фасул с лук от тефтерите на баба. Простичка, икономична, а така вкусна.
Включете бобовите култури по-често в менюто си. Боб яхнията е много вкусна и полезна храна.