Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кайма с грах и къри

Кайма с грах и къри

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Кайма с грах и къри1 / 2
11/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава, счукан
  • чесън - 2 скилидки
  • джинджифил - 1 парче
  • люти чушки - 3 бр. зелени, нарязани
  • къри - 2 с.л.
  • кайма - 450 г телешка
  • грах - 225 г замразен
  • сол - на вкус
  • лимонов сок - от 1 бр. лимони
  • кориандър - няколко листа, нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете лука, чесъна, джинджифила и лютите чушки в зехтина. Намалете температурата и прибавете кърито. Разбъркайте добре.

Сложете каймата и бъркайте, като едновременно с това я намачквайте с дървена лъжица. Когато се позапържи, прибавете замразения грах и овкусете със сол и лимонов сок.

Отново разбъркайте, покрийте с похлупак и оставете ястието да къкри така. Когато ястието е готово, поръсете с кориандър и сервирайте горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: