Начин на приготвяне
Рулото Стефани е вид месно руло с богата плънка, което включва и твърдо сварени яйца, които се слагат цели. Ястието е от унгарски произход, но е станало изключително популярно и у нас заради автентичния си вид и уникалния си вкус, който може да задоволи и най-претенциозните гости. Интересен факт за рулото е, че по време на Втората световна война е най-често сервираното ястие, но поради намаляването на месните запаси започват да се създават и нови вегетариански варианти на руло Стефани, които са приготвяни и до днес. Ние сме ви приготвили класическия вариант за Руло Стефани, който можете да си приготвите още сега - гарантираме за безупречния резултат. Ето и рецептата:
Каймата се омесва с яйцето, магданоза, настъргания на ренде лук, галетата, солта и чубрицата и се оставя да отлежи 10 минути.
Морковите се варят в подсолена вода 10 минути и се нарязват на пръчици. Двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.
Каймата се поставя върху влажна кухненска кърпа (алуминиево фолио) и се разстила в овална форма с дебелина 1 см.
В единия край се редят моркови, 5те яйца и нарязана на ивички кисела краставичка. Чрез повдигане на кърпата внимателно се оформя руло Стефани.
Поставя се в тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Поръсва се с галета. В тавата се наливат 2 пръста вода и олиото.
Пече се рулото Стефани 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с кашкавал и се запича още 10 минути.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни изпитани предложения за руло Стефани или това вкусно руло с кайма.
Коментари