Начин на приготвяне
Тиквата се пече 40 минути на 200 градуса. Маслото и 50 грама захар се смесват. Добавя се брашното и се разбърква, докато не се получат трохи. Добавя се яйцето и се замесва тесто.
В тава, постлана с хартия за печене, се слага тестото и се притиска към тавата.
Набожда се с вилица и се оставя за 30 минути в хладилника. Тиквата се пасира до пюре. Портокалът се обелва и се реже на ситно. Кайсиите се режат на ситно и се поливат с вряла вода. Оставят се за 15 минути.
Тиквата, портокалът и кайсиите се смесват и се разпределят върху тестото. Отгоре се поръсва с натрошените лешници и се пече 50 минути на 180 градуса. Украсява се със зърна от нар.
Коментари