Начин на приготвяне
Слагаме в тенджера водата, млякото, маслото и солта.
След като маслото се стопи и сместа заври, добавяме брашното наведнъж и бъркаме с дървена лъжица до получаване на еднородно тесто.
Сваляме тенджерата от котлона и оставяме тестото да изстине.
Прибавяме яйцата едно по едно, като бъркаме до пълно усвояване.
Прехвърляме тестото в пош, оформяваме еклери върху хартия за печене и ги печем 15 минути в предварително загрята фурна на 180°C, след това намаляваме на 160°C и печем още 20-30 минути.
За крема разбиваме маскарпонето с пудрата захар и пастата от шамфъстък.
В друга купа разбиваме сметаната и я смесваме с маскарпонето.
Прехвърляме крема в пош и пълним еклерите с шамфъстък.