Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Катмер с шамфъстък

Катмер с шамфъстък

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Катмер с шамфъстък
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
3
"Поръсете катмера с шамфъстъците, нарежете на квадрати и сервирайте с мед."

Необходими Продукти

  • точени кори - 3 бр. фини
  • шамфъстъци - 60 г
  • сирене маскарпоне - 100 г
  • краве масло - 25 г
  • захар - 2 - 3 ч.л.
  • мед - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото. Накълцайте или смелете шамфъстъците.

Разрежете корите на 2 части. Намажете 3 части с масло и ги поставете една върху друга върху хартия за печене.

Разпределете сиренето Маскарпоне, поръсете със захарта и шамфъстъците (оставете за декорация).

Покрийте с намазаните с масло останали кори.

Отгоре намажете с маслото и поръсете със захарта.

Печете турския десерт за около 7-9 минути в загрята на 220° фурна.

Поръсете катмера с шамфъстъците, нарежете на квадрати и сервирайте с мед.

Ако ви харесва тази рецепта, опитайте и рецептите ни за турски бюрек или турска баклава.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: