Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Вкусна супа от цвекло и алабаш

Вкусна супа от цвекло и алабаш

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Вкусна супа от цвекло и алабаш3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Тази супа с цвекло и алабаш в студен вариант е много добро предложение за летните месеци."

Необходими Продукти

  • цвекло - 1 бр. голямо
  • алабаш - 1 бр. среден размер
  • червени картофи - 2 бр. малки или 1 среден
  • лимон - или лимонов сок
  • сол
  • захар - щипка
  • добавки
  • яйца - 2 бр. твърди сварени на кубчета
  • краставици - 1 бр. на кубчета
  • зелен лук - 2 стръка
  • копър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете цвеклото и алабаша и залейте със студена вода, когато заври водата, ги оставете на малък огън до готовност на цвеклото и алабаша.

Извадете и оставете да изстинат малко.

Изцедете лимонов сок, добавете сол и захар във водата от кореноплодните.

Цвеклото и алабашът се настъргват на едро и се слагат в тенджерата.

Гответе още малко и изключете. Оставете да изстине и след това приберете в хладилника.

При поднасяне сложете от добавките в чиния и добавете лъжица заквасена сметана.

Тази супа в студен вариант е много добро предложение за летните месеци.

Да ви е вкусна супата от цвекло и алабаш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: