Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Сочен кекс с ананас

Сочен кекс с ананас

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k16k17k12
Сочен кекс с ананас
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 10
08/06/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Признаваме, комбинацията от кекс с ананас впечатли и нас, но пък резултатът е очудващо вкусен"

Необходими Продукти

  • ананас - 250 г (от консерва)
  • сок от ананас - 50 мл. (сока от консервата)
  • захар - 250 г
  • яйца - 2 бр. L
  • кисело мляко - 120 г
  • олио - 100 мл.
  • ванилия - 2 прахчета, 4 г
  • брашно - 250 г
  • бакпулвер - 15 г
  • сол - 1 щипка
  • масло - за намазняване на формата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пасирайте ананаса за няколко секунди заедно със сока от консервата. Плодът трябва да се раздроби на малки парченца, а не да става на каша.

Разбийте яйцата със захарта като постепенно добавяте плодовата смес и след това олиото, киселото мляко и ванилията.

Пресейте брашното с бакпулвера към течните съставки и разбъркайте на ръка до хомогенизиране на кексовото тесто.

Сипете го във форма за кекс, която предварително сте намазали с меко масло.

Печете кекса на 180 градуса в предварително загрята фурна за 35-40 минути.

Когато е готов, изчакайте 5 минути и после обърнете върху решетка. Оставете кекса да изстине напълно преди да го разрежете и сервирате.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: