Печени картофи с оцет

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Печени картофи с оцет1 / 2
13/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг (5 бр.)
  • олио - 1 с.л.
  • яйца - 2 белтъка, леко разбити
  • морска сол
  • черен пипер - прясно смлян
  • оцет - 1/3 ч.ч. (80 мл) малцов или балсамов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната. Почистените картофи нарежете на не много дебели кръгчета.

Объркайте картофите в смесените леко разбити белтъци и олио. Подредете ги на един ред в подходяща тава, намазана с олио.

Поръсете ги с морска сол и черен пипер. Сложете ги да се пекат за около 30 минути, докато станат златисти и хрупкави.

Поднесете ги напръскани с малцов или балсамов оцет. За украса може да използвате магданоз или копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: