Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Конфит от пилешки бутчета

Конфит от пилешки бутчета

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Конфит от пилешки бутчета2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • каперси - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • розмарин - 2 стръка
  • магданоз - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се редят в тава, поръсват се със сол и се пекат 40 минути на 180 градуса.

В тенджера се наливат литър и половина вода, кипват се и се добавят бутчетата и мазнината от печенето. Добавят се каперсите и нарязаната на четвъртинки глава лук.

Затваря се с капак и всичко се задушава на бавен огън половин час. Добавя се розмаринът и магданозът и задушаването продължава още 20 минути.

Бутчетата и течността от задушаването се преместват в друг съд, затварят се с капак и се оставят 2 часа да се охладят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: