Начин на приготвяне
Експресна леща се нарича, защото почти всички продукти се слагат заедно в тенджера под налягане и самото готвене отнема много малко време.
Лещата се измива и слага в тенджерата. Лукът, морковът и чушката се почистват и нарязват на дребно. Гъбите се нарязват на филийки и заедно с останалите нарязани зеленчуци се слагат при лещата.
В тенджерата се слагат червен пипер, сол и олио, след което тя се затваря добре с капака.
След като започне клапанът да изпуска пара, отчитаме десет минути. Парата се изпуска, капакът се маха и вече нашата леща трябва да е почти готова.
Прибавят се смлените домати и чубрицата, а малко след това и чесънът, нарязан на филийки.
Супата от леща се готви още десет минути.
Експресната леща с гъби е готова.