Начин на приготвяне
Разбийте маслото, захарта и ваниловата захар в купа до побеляване. Добавете яйцата и продължете да разбивате още 5-6 минути.
Добавете брашното пресято с бакпулвера заедно. Получената пухкава смес изсипете в тава върху хартия за печене. Тавата с размери 28/34.
Изравнете внимателно сместа в тавата и най-отгоре редете равномерно кайсиите.
Моите бяха по-малко от килограм и не покриваха навсякъде сместа. Не ги притискайте, само ги подредете. Може да ги нарежете на половини, и после всяка половина на още 3-4 части. Рязането е по ваш вкус.
Печете кайсиевия сладкиш в предв. загр.фурна на 170- 180°C с вентилатор 35-40 минути (според фурната ви).
Готовият плодов сладкиш оставете да се охлади добре и след това поръсете обилно с пудра захар през сито или цедка.
Става мек и пухкав много вкусен сладкиш с кайсии! Не се колебайте да го направите!
С кайсии препоръчваме също да си направите истинско домашно сладко от кайсии, с което да гарнирате вашите сладки специалитети.