Питка Слънчоглед

МарияМария
Новак
1
33
23
18/10/2018
"Страхотна домашна питка, която ухае невероятно Следвайте стъпките в описанието и зарадвайте семейството си "
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
33 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282 160
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена33

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята със захарта, топлото мляко и 3 с.л. брашно. Оставете да втаса.

След това добавете разбитите яйца, като отделяме единия жълтък за намазване, олиото, брашното и солта.

Постепенно се замесва меко тесто. Разделяме го на една по-голяма и една по-малка топка. Разделяме на две малката топка - разточете на кръг едната част и сложете в средата на тавата.

Другата част разточете и нарежете на ленти, които се редят като решетка върху разточения кръг.

Разточете на правоъгълна кора голямата топка, намажете с олио и навийте на руло. Сложете на в тавата, разрежете го с ножица на филийки, но не до долу. Редете едната в ляво, другата в дясно.

Оставете питката да втаса около 40 минути и я намажете с разбития с 2 с.л. олио и 2 с.л. брашно жълтък. Поръсете посредата с белени семките и сложете да се изпече до готовност в загряна на 170°C фурна.

Механично метално сито за хубаво тесто
За пухкави питки използвайте:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 5
4 5
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Радомира Михайлова
По едно време се бях "зарибила" да правя всякакви оригинални на вид питки и тази беше една от тях!
5
0
Миряна
Миряна
28.05.2015 10:01
Не ви ли е срам да публикувате чужди снимки?
Сложете ваши!
10
5
bs
bs
27.05.2015 12:53
very badly received!
3
5