Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Вкусни джоланчета с лук и чушки

Вкусни джоланчета с лук и чушки

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7528k2k5
Вкусни джоланчета с лук и чушки
Снимка: Сия Рибагина
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Вкусни джоланчета с лук и чушки - рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите."

Необходими Продукти

  • свински джолани - около 1 кг обезкостени
  • пресен лук - 1 връзка голяма
  • чушки - 4 - 5 бр. сиврия
  • домати - 2 бр.
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • олио - 30 мл
  • магданоз - няколко стръка
  • мед - 1 с.л.
  • лимони - 1/2 бр. по желание
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Вкусни джоланчета с лук и чушки - рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите.

Нарежете пресния лук, чушките и доматите на парчета. Сложете ги в тава, в която ще печете.

Свинските джолани нарежете на по едро, добавете ги в тавата, подправете със зеленчукова подправка, червен и черен пипер. Сипете виното и сложете лъжица мед.

С ръце втрийте и разбъркайте всички съставки. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час или до готовност на месото и оставането му само на мазнина.

При поднасяне поръсете със свеж магданоз и няколко капки лимонов сок по желание.

Вкусни моменти: На видеото, което записах, бях изключила камерата и не съм заснела частта, в която слагам мед. И не е задължително, медът е опция. Като го добавих вместо захар, за да се получи лека сладост на месото и карамелизация.

Аз ползвах една връзка пресен лук, защото наблягах на свинското и той беше по-скоро, за да даде вкус и аромат, вие, ако желаете, спокойно може да увеличите количеството му. Да ви е вкусно!

Ако тази рецепта ти харесва, опитай и другите ни рецепти за печен джолан на фурна или вкусна джолан чорба.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: