Начин на приготвяне
Вкусни джоланчета с лук и чушки - рецепта, която ще ви накара да си оближете пръстите.
Нарежете пресния лук, чушките и доматите на парчета. Сложете ги в тава, в която ще печете.
Свинските джолани нарежете на по едро, добавете ги в тавата, подправете със зеленчукова подправка, червен и черен пипер. Сипете виното и сложете лъжица мед.
С ръце втрийте и разбъркайте всички съставки. Сложете тавата в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 1 час или до готовност на месото и оставането му само на мазнина.
При поднасяне поръсете със свеж магданоз и няколко капки лимонов сок по желание.
Вкусни моменти: На видеото, което записах, бях изключила камерата и не съм заснела частта, в която слагам мед. И не е задължително, медът е опция. Като го добавих вместо захар, за да се получи лека сладост на месото и карамелизация.
Аз ползвах една връзка пресен лук, защото наблягах на свинското и той беше по-скоро, за да даде вкус и аромат, вие, ако желаете, спокойно може да увеличите количеството му. Да ви е вкусно!
Ако тази рецепта ти харесва, опитай и другите ни рецепти за печен джолан на фурна или вкусна джолан чорба.