Начин на приготвяне
Към половин килограм телешка кайма прибавете една глава ситно нарязан кромид лук, чубрица, риган и малко горчица.
Омесете каймата и ако се вижда твърде суха налейте около 20 мл вода. Омесете наново оставете каймата в хладилни за поне 2-3 часа.
След това оформете кюфенца, оваляйте ги в брашно и зчържете в сгорещена мазмина.
За соса за кюфтенцата в тенджерка смесете двата вида мазнина и сложете на котлона да загрее.
Сипете брашното и след като придобие златист цвят на струйка и при непрекъснато бъркане налейте прясното мляко. Овкусете соса със сол, черен пипер и индийско орехче.
Сервирайте телешките кюфтета с бял сос. Поднесете и домашен хляб, с който да топите.
Телешките кюфтета нямат равни на себе си, стига да знаете как да ги приготвите. Опитайте и другите ни рецепти за телешки кюфтета или кюфтета с доматен сос.
Коментари