Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Скумрия с целина и доматен сос

Скумрия с целина и доматен сос

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k188
Скумрия с целина и доматен сос
Снимка: Петя Стойнева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Скумрия с целина и доматен сос - нещо ретро от старите кулинарни книги, което винаги ще е на мода за обяд"

Необходими Продукти

  • скумрии - 2 бр.
  • домати - 500 г
  • червен лук - 1 глава
  • чесън - 5 скилидки чесън
  • маслини - 50 г
  • олио - 1 к.ч.
  • целина - 5 стръка
  • риган - 1 ч.л.
  • лимон - 1 бр.
  • сол
  • захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Червеният лук, чесънът и морковът се нарязват на дребно и се задушават в олиото за 10 минути.

Добавят се нарязаните на кубчета домати, сол и захар на вкус, риган и маслини.

Готвенето продължава още 10 минути.

Доматеният сос се прехвърля в тава за печене.

Изчистената и нарязана на парчета скумрия се слага в тавата и се запича за 20 минути.

Готовата скумрия на фурна се сервира с прясно нарязана целина и парче лимон.

Скумрия с целина и доматен сос - нещо ретро от старите кулинарни книги, което винаги ще е на мода за обяд :)

Ако тази рецепта ви харесва, опитайте и тези рецепта за скумрия на тиган и скумрия с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: