Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Аламинути»Оризови спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам

Оризови спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Оризови спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
1
"Ако ви се хапва нещо с азиатски привкус, оризови спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам е вашата рецепта"

Необходими Продукти

  • оризови спагети - 100 г
  • кайма - 100 г, телешка
  • соев сос - 1 с.л.
  • сос уорчестър - 1 ч.л.
  • оризов оцет - 1 с.л.
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - по желание
  • джинджифил - по желание
  • чесън - 1 скилидка
  • лук - 1/2 глава
  • сусам - препечен
  • олио
  • магданоз - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, размиваме каймата с магданоза, в малко вода.

Настъргваме обелените, измити лук и чесън на ренде.

След което ги запържваме в тиган със сгорещено на умерен огън олио, за 1-2 минути. Добавяме каймата, соса Уорчестър, соевия сос, черния пипер и джинджифила. Запържваме за около 20 минути, като периодично разбъркваме сместа с дървена шпатула.

Сол не слагаме, защото соевият сос е солен.

Сваряваме оризовите спагети според указанията на етикета. Щом са готови, ги отцеждаме от водата в гевгир. Прехвърляме ги в подходяща чиния и заливаме с оризовия оцет и захарта (предварително загряти в касерола на слаб огън до разтопяването на захарта). Разбъркваме внимателно.

Върху нудлите поставяме готовата кайма, а накрая поръсваме със сусама.

Поднасяме топли оризови спагети със сос Уорчестър, кайма и сусам.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: