Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Оризови спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИ

Оризови спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИ

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Оризови спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИ
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Просто не можем да спрем да хапваме от порцията си с оризови спагети"

Необходими Продукти

  • оризови спагети - 400 г
  • пуешка кайма - 400 г
  • лук - 1 бр.
  • подправка за бифтеки - 1 ч.л.
  • олио
  • микс от пипер - 3 щипки /бял, зелен и червен/
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 3 щипки
  • гхи - 2 с.л.
  • червен пипер - 3 щипки за ГХИ и 1/2 ч.л. за каймата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризовите спагети се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин., след което се изсипват върху гевгир и се заливат с топла вода, за да се измият от брашното.

Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олио в тиган с незалепващо покритие.

След това се прибавят пуешката кайма, солта, миксът от пипер, червеният пипер и подправката за бифтеки. Разбъркват се много добре.

Каймата се запържва при продължително бъркане до пълна готовност, след което се сваля от котлона.

Яйцата се счупват във вряща вода. Варят се 3 мин. след което се изваждат с решетъчна лъжица.

ГХИ се слага в малка касерола с незалепващо покритие. Прибавя се червеният пипер.

Разбърква се много добре и се запържва за 1 мин. на силен огън.

Спагетите се разделят в две чинии за спагети или дълбоки чинии.

Върху тях се нарежда запържената кайма. Отгоре се слага свареното яйце.

Спагетите се заливат със запърженото с червен пипер ГХИ.

Оризовите спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИ са готови!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: