Начин на приготвяне
Оризовите спагети се слагат във вряща подсолена вода. Варят се 10 мин., след което се изсипват върху гевгир и се заливат с топла вода, за да се измият от брашното.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва леко в олио в тиган с незалепващо покритие.
След това се прибавят пуешката кайма, солта, миксът от пипер, червеният пипер и подправката за бифтеки. Разбъркват се много добре.
Каймата се запържва при продължително бъркане до пълна готовност, след което се сваля от котлона.
Яйцата се счупват във вряща вода. Варят се 3 мин. след което се изваждат с решетъчна лъжица.
ГХИ се слага в малка касерола с незалепващо покритие. Прибавя се червеният пипер.
Разбърква се много добре и се запържва за 1 мин. на силен огън.
Спагетите се разделят в две чинии за спагети или дълбоки чинии.
Върху тях се нарежда запържената кайма. Отгоре се слага свареното яйце.
Спагетите се заливат със запърженото с червен пипер ГХИ.
Оризовите спагети с пуешка кайма, яйце и ГХИ са готови!