Начин на приготвяне
Разбъркайте маскарпонето, сметаната и сиропа от сладко до гладък крем.
Сложете крема в хладилника.
Нарежете бутер тестото на малки квадратчета, сгънете всеки квадрат така че да се получи триъгълник, направете два разреза, отворете триъгълника и прехвърлете дясната лента от тестото наляво, а лявата лента - надясно.
Подредете бутерките върху хартия за печене, намажете ги с яйцето и печете в предварително загрята фурна на 200°С за около 10-15 минути.
След като бутерките изстинат, натиснете ги с пръст по средата, поставете по 1-2 ч.л. крем и малко сладко.
Бутерките със сладко от ягоди и маскарпоне са готови.
С бутер тесто препоръчваме да опитате и рецептите ни за бутер кифлички или бутер банички.