Начин на приготвяне
Натрошаваме бисквитите заедно с лешниците и орехите. Разбъркваме ги със затопленото краве масло. Разпределяме сместа равномерно в подходяща форма и печем десетина минути на 180 градуса.
Изваждаме да се охлади. Слагаме желатина във вода, докато набъбне. След това го разтапяме на водна баня и го оставяме да се охлади.
Разбиваме сладкарската сметана. В друг съд разбъркваме трите вида сирене заедно със захарта и ванилията. Полученото смесваме добре със сметаната и желатина.
Разстиламе готовия крем върху стегнатия блат и поставяме на хладно. През това време накисваме желатина в сок от горски плодове и го разтапяме на водна баня.
Смесваме желатина със сладко от боровинки и разстиламе върху чийзкейка. Връщаме отново на хладно, докато се стегне и заливката.
Ако обичаш чийзкейк, опитай непременно и рецептите ни за чийзкейк в чаша, печен чийзкейк или класическия чийзкейк с маскарпоне.