Бишкотена торта с маскарпоне

ВаняВаня
Новак
6241446
Бишкотена торта с маскарпоне
Снимка: Ваня
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
16
"Само я изчакайте 2 часа в хладилника и след това нападайте тази сочна бишкотена торта с маскарпоне"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 пакет от големите 400 г
  • кафе еспресо - 2 ч.ч. подсладено
  • За крема
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • пудра захар - 5 с.л. с връх
  • За глазурата
  • шоколад - 250 г
  • сладкарска сметана - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе крема, като разбиете сметаната и след това добавете маскарпоне и пудра захар.

Бъркайте, докато се получи гладък крем. На водна баня разтопете шоколад и сметаната.

В подходяща форма наредете ред бишкоти, като ги потапяте в подсладеното кафе. Покрийте с крема и отгоре поръсете малко от шоколада.

Повторение, докато свършат бишкотите.

Завършете бишкотената торта с крем и отгоре шоколадова глазура.

Оставете в хладилника бишкотена торта с маскарпоне за два часа и Бон Апети!

С бишкоти препоръчваме да опитате също и нашето италианско тирамису или да си приготвите домашна торта Шарлота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Интересна вариация на Тирамису!
10.07.2024 19:21
1