Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Пудинг»Крем пудинг с макадамия и круша

Крем пудинг с макадамия и круша

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Крем пудинг с макадамия и круша
Снимка: Yordanka Kovacheva
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
5
"Много нежен крем пудинг с макадамия и круша, който се комбинира чудесно със деликатна хрупкавост на ядките и свежестта на сочната круша..."

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр. L или М
  • прясно мляко - 600 мл
  • брашно - 20 г
  • кора от лимон - от 1/2 лимон (само жълтата част)
  • захар - 130 г
  • макадамия - 1 с.л. смлени ядки (печени, без сол)
  • макадамия - 5 с.л. натрошени ядки за поръсване
  • круши - 2 бр. среден размер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с брашното и 1 с.л. смлени ядки от макадамия. Може да сложите и малко повече, ако искате крема да стане по-гъст.

Загрейте млякото със захарта до 90 °C, не трябва да завира. Бъркайте до разтопяването на захарта.

След това сипете на тънка струйка яйцата с брашното и смлените ядки (натрошените са за поръсване отгоре, а смлените са за вътре в крема).

Намалете температурата на 85 °C, добавете фино настъргана лимонова кора и варете кремчето около 12 минути при непрестанно бъркане.

Температурата е точно такава, за да не се пресичат яйцата. Ако след изтичане на 12- тата минута решите, че кремът е още рядък, увеличете варенето с още 1-2 минути, но не повече. Може да добавите още смляна макадамия, както вече споменах.

Идеята е крем пудингът да стане лек и ефирен, а не тежък и гъст.

Когато е готов, разпределете в малки купички или чашки за десерт, при мен излизат 5 порции.

Оставете да изстине и поръсете обилно с натрошена макадамия. Приберете в хладилник, да стегне още малко.

Отгоре на вкусния пудинг подредете тънки резени сочна и сладка круша.

Сервирайте десерта с круши охладен, веднага след поставяне на парченцата круша, за да бъде свежа.

Много нежен крем пудинг с макадамия и круша, който се комбинира чудесно със деликатна хрупкавост на ядките макадамия и свежестта на сочната круша.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: