Начин на приготвяне
Агнешката плешка се разсича/цепва на 3-4 места. Натърква се със сол, зехтин и ситно скълцаните лук и джоджен.
10 бр. от ядките от макадамия се смилат на прах, не прекалено фин или се настъргват на ренде за цитруси. И те се втриват хубаво в месото.
Скилидките чесън се притискат с длан, без да се белят и се смачкват. Поставят се в цепнатините на плешката заедно с цели ядки макадамия - колкото се побират, останалите се разпръскват около месото в тавичката, в която е поставено.
Налива се водата и се завива с алуминиево фолио.
Тавата се пъха в загрята на 200 градуса фурна и се пече 40 минути, след това температурата се намаля на 170 градуса и се оставя за още 1 час и 20-30 минути.
Когато видите, че месото се е отделя от кокала и е видимо сготвено, фолиото се отстранява, температурата се увеличава отново до 200-220 градуса, за да хване апетитен загар. Тук трябва да наблюдавате да не изври течността и да загори дъното на съда. Налейте още малко, ако е нужно.
Готовото печено агнешко поднесете с гарнитура от картофи и свежа зелена салата.
Добър апетит!