Супа от овче месо

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Супа от овче месо2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Гъста и питателна супа с овче месо - няма как да не хареса"

Необходими Продукти

  • овче месо - 500 г от плешката
  • картофи - 2 - 3 бр.
  • домати - 2 - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • пащърнак - 1 корен
  • магданоз - 1 корен + листа
  • целина - няколко листа + парче корен
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 4 - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете корените и морковите, смесете ги с месото и ги залейте с 2 литра студена вода. Посолете като заври и варете, докато месото омекне.

Извадете го и го нарежете на ситно, а корените пасирайте. Върнете ги в бульона и сложете отново на огъня.

Добавете картофите, а когато са почти сварени прибавете настърганите домати.

Доварете супата и я подправете със ситно нарязаните листа от магданоз и целина. Застройте с яйцето и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: