Начин на приготвяне
Нарежете лука, морковите и чесъна на малки кубчета.
Накълцайте копъра на ситно.
Запържете зеленчуците в тенджера със загрято олио, след което прибавете брашното и червения пипер.
Внимателно и постепенно с бъркане изсипете 1 л вода и оставете да заври. Добавете и солта и варете 10 минути.
Добавете зеления боб за чорбата и нарязания копър. Оставете да ври още 10 минути и сервирайте.
Постната чорба може да се приготви и с пресен зелен фасул, просто трябва да увеличите времето за варене.
Страхотна чорба от зелен боб - икономична, но много вкусна.
Ако имате повечко зелен фасул под ръка, опитайте и предложенията ни за зелен фасул яхния и зелен фасул с картофи.