Начин на приготвяне
Натрошете шоколада и го сипете в купа.
Кипнете сметаната, добавете я към шоколада и разбъркайте до получаването на еднородна смес.
Охладете сместа, покрийте с фолио и приберете в хладилника за 5-7 часа.
Разбийте белтъците с миксер до бяла и гъста пяна, постепенно добавете захарта и разбивайте, докато станат на пухкав сняг.
Сипете орехите и разбъркайте внимателно с шпатула до получаването на еднородна смес.
Прехвърлете сместа в пош, оформете ореховките върху хартия за печене и ги печете в предварително загрята фурна на 100°C за около 60 минути.
Оставете ореховките да изстинат напълно и след това ги отлепете от хартията.
Извадете шоколадовата смес от хладилника и я разбийте с миксер, докато се сгъсти.
Слепете ореховките две по две с шоколадовия крем.
Тези сладки слепени ореховки с шоколадов крем са същинска наслада за небцето.
Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за орехови сладки и домашни целувки.