Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пъдпъдъчи яйца и сметана в печурки на фурна

Пъдпъдъчи яйца и сметана в печурки на фурна

Rositsa BoyadzhievaRositsa Boyadzhieva
Новак
1011922
Пъдпъдъчи яйца и сметана в печурки на фурна5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Насладете се на това бързо, извънредно вкусно, доказано полезно и привличащо с красотата си предястие от пълнени печурки с пъдпъдъчи яйца"

Необходими Продукти

  • гъби печурки - 6 бр. /големи/
  • пъдпъдъчи яйца - 6 бр.
  • магданоз - 6 стръка
  • див лук - 6 перца
  • течна сметана - 30 - 40 мл
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре печурките. Отстранете им дръжките.

Нарежете на ситно магданоза и дивия лук. Смесете ги заедно със супена лъжица зехтин и щипка сол.

Наредете гъбите в намаслена със зехтин тавичка или върху намаслена със зехтин хартия за печене.

Посолете и подправете с черен пипер вътрешността на печурките.

Покрийте първо дъното на всяка гъба с магданозено – лучената смес, счупете и прибавете по едно яйце в отвора над сместа, и на края излейте върху пълнежа във всяка печурка струйка течна сметана.

Поставете в силно загрята фурна и печете на 200°С за 15-20 минути.

Едно бързо, извънредно вкусно, доказано полезно и привличащо с красотата си предястие!

Ако ви харесва тази рецепта, разгледайте и другите ни предложения за пълнени гъби или вижте как да си приготвите гъби в масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: