Печен свински врат по китайски

готвач.бгготвач.бгНовак
22/10/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 650
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свински врат - 2 кг
  • соев сос - 60 мл (1/4 ч.ч.)
  • шери - 2 с.л. сухо
  • кафява захар - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • готварска боя - 1 ч.л. или по - малко
  • чесън - 1 глава смачкан
  • подправки - 1/2 ч.л. five - spice powder (микс от звездовиден анасон, карамфил, канела, кайенски пипер, обикновен анасон)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разполовете свинския врат по дължина на 2 дълги парчета. Смесете месото заедно със соевия сос, шерито, кафявата захар, меда, боята, счукания чесън, подправката 5 вкуса.

Покрийте месото и го оставете за 3 часа в хладилника. Загрейте фурната и отцедете месото, като запазите маринатата. Сложете парчетата месо върху решетка с тавичка отдолу. Сложете да се пече за 30 минути.

Намалете фурната и отново печете непокрито за 1 час. През цялото време на печенето мажете свинското месо с маринатата. Готовото месо се покрива с алуминиево фолио за 10 минути, преди да се нареже на тънки парчета.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар