Начин на приготвяне
Сложете рибата, да се размрази в хладилника от предната вечер, за да я готвим на другият ден. Размразявате морски дарове. Ако рибата ви е прясна, пригответе вкусната рибена чорба веднага.
Пригответе рибните филета и морските дарове. Запържете скилидката чесън в голям тиган със струйка масло до златисто, добавете коктейла от морски дарове (скариди калмари, писия и почистени миди), като оставите настрана рибните филета, които ще добавите по-късно.
Налейте чаша бяло вино, добавете пасираните домати, оставете да къкри за 2-3 мин. Налейте водата, като количеството е, колкото желаете да е гъстотата на супата ви, подправете със сол.
Варете рибената супата на умерен огън за 20-25 минути.
Сега добавете рибните филета, гъбите (пачи крак или други по избор), почистените миди и продължете да готвите още 8-10 минути. Тук е моментът да спомена, че мидите може да са от замразените.
Междувременно измийте листата на босилека, подсушете и запържете в горещо масло за няколко мига, колкото босилекът да подсили и отдели аромата си. Изцедете върху абсорбираща хартия и ги дръжте настрана.
Рибена супа с гъби пачи крак става чудесна и без миди, само с морски дарове и рибни филета!
Изсипете супата, като поставите шепа пържени листа босилек върху всяка чиния и сервирайте, придружавайки я по желание с крутони. Ако супата с миди е прекалено гъста, разредете я с малко вода.