Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Рибена супа с гъби пачи крак

Рибена супа с гъби пачи крак

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Рибена супа с гъби пачи крак
Снимка: Ivelina
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Ммм, вече искаме да усетим аромата на тази рибена супичка"

Необходими Продукти

  • риба - 500 г (замразена хек, мерлуза и др.)
  • морски дарове - 1 опаковка 350 г
  • черни миди - 300 г с черупки
  • домати - 200 г консерва
  • чесън - 1 скилидка
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - екстра върджин
  • босилек - 1 връзка
  • вода - 2 1/2 до 3 ч.ч. или според гъстотата
  • гъби - 150 г пачи крак или микс от горски
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете рибата, да се размрази в хладилника от предната вечер, за да я готвим на другият ден. Размразявате морски дарове. Ако рибата ви е прясна, пригответе вкусната рибена чорба веднага.

Пригответе рибните филета и морските дарове. Запържете скилидката чесън в голям тиган със струйка масло до златисто, добавете коктейла от морски дарове (скариди калмари, писия и почистени миди), като оставите настрана рибните филета, които ще добавите по-късно.

Налейте чаша бяло вино, добавете пасираните домати, оставете да къкри за 2-3 мин. Налейте водата, като количеството е, колкото желаете да е гъстотата на супата ви, подправете със сол.

Варете рибената супата на умерен огън за 20-25 минути.

Сега добавете рибните филета, гъбите (пачи крак или други по избор), почистените миди и продължете да готвите още 8-10 минути. Тук е моментът да спомена, че мидите може да са от замразените.

Междувременно измийте листата на босилека, подсушете и запържете в горещо масло за няколко мига, колкото босилекът да подсили и отдели аромата си. Изцедете върху абсорбираща хартия и ги дръжте настрана.

Рибена супа с гъби пачи крак става чудесна и без миди, само с морски дарове и рибни филета!

Изсипете супата, като поставите шепа пържени листа босилек върху всяка чиния и сервирайте, придружавайки я по желание с крутони. Ако супата с миди е прекалено гъста, разредете я с малко вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: