Салата с гъби Пачи крак

Вивта СанВивта Сан
Новак
145079
Салата с гъби Пачи крак
Снимка: Вивта Сан
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
"Когато имате пачи крак, не се чудете как да го приготвите - отговорът е точно пред вас"

Необходими Продукти

  • гъби пачи крак
  • пресен чесън - пера
  • оцет
  • зехтин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Салатата е много лесна, но е великолепна на вкус. Почистваме добре гъбките. Най-лесно е като ги посипем с брашно. Всичката пръст полепва по брашното и после лесно се измива с вода.

Добре почистените гъби нарязваме на дребно. Загряваме в тенджера вода със сол и като заври пускаме гъбите вътре за 2-3 минути да се бланшират. През това време си подготвяме съд със студена вода.

Изваждаме с решетъчна лъжица бланшираните гъби и ги шокираме в студената вода. Като се охладят ги изцеждаме и ги объркваме със ситно нарязани пера от пресен чесън, зехтин, сол и оцет.

Аз харесвам балсамов оцет, но е въпрос на личен вкус. Оставяме салатата да престои 24 часа, за да попие добре вкусовете.

И веднага може да се хапва, но определено е по- вкусна на следващия ден.

Чакането си струва, защото маринованите гъби наистина са много сполучливи! Бон апети!

Забележка: Ако берете гъбите сами, важно е да се режат, а не да се отскубват целите, защото така се губи мицелът и повече няма да поникне гъбка на отскубнатото.

Бъдете грижовни към Природата и отрязвайте пънчетата с нож.

Салатата с гъби Пачи крак е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: