Начин на приготвяне
Ако боравите с пресни гъби, хубаво ги почистете и измийте, ако са много големи - нарежете на парчета. Бланширайте ги във вряща вода за 5-10 минути, извадете и отцедете.
А ако са замразени, предварително бланширани - изчакайте да се размразят. Нарежете лука на ситно и го запържете за кратко в нагорещено олио, добавете гъбите, разбъркайте. После добавете и червения пипер, пак разбъркайте.
Налейте гореща вода, колкото ще ви е необходима за самото ястие - около 1. 5-2 л. Варете около 1 час. На гъбите пачи крак им трябва много време, за да омекнат.
Тогава добавете предварително измития ориз, когато заври - останалите подправки: солта, черния пипер и чубрицата. Щом оризът се свари, оттеглете от котлона.
Коментари
И ориза отделно позапържих.