Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови сладкиши»Летен сладкиш с праскови и брашно от елда

Летен сладкиш с праскови и брашно от елда

Петя СтойневаПетя Стойнева
Новак
1402k186
Летен сладкиш с праскови и брашно от елда
Снимка: Петя Стойнева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
12
"Този сладкиш с праскови и брашно от елда е здравословен, сочен, ароматен и много вкусен. Ухае на лято!"

Необходими Продукти

  • За блата
  • брашно от елда - 100 г
  • кокосово масло - 50 г
  • банани - 1 бр.
  • праскови - 1 бр.
  • За крема
  • кисело мляко - 300 г гъсто
  • праскови - 1 бр.
  • мед - 1 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • желатин - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното от елда се смесва с кокосовото масло и нарязаните на дребно банан и праскова.

Разбърква се хубаво, поставя се в подходящ съд и се пече за 20 минути.

През това време другата праскова се карамелизира с мед, лимон и канела.

Разтвореният в студена вода желатин се прибавя към карамелизираната плодова смес. Разбърква се с киселото мляко и така получениат крем се изсипва върху изстиналия блат.

Летният сладкиш с праскови и брашно от елда се охлажда за два часа, украсява се с карамелизирани праскови и се сервира нарязан на тънки парчета.

По същия начин може да се приготви и сладкиш с кайсии.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: