Начин на приготвяне
Пълнени печурки с фета сирене и пъдпъдъчи яйца - богати на вкусове и аромати. Неустоимо вкусни!
Отстранете пънчетата на гъбите. Измийте и подсушете.
Смесете сиренето фета със ситно нарязания магданоз.
Наредете гъбите в намаслена със зехтин тавичка или върху намаслена със зехтин хартия за печене.
Посолете и подправете с черен пипер вътрешността на печурките. Във всяка шапчица поставете по лентичка краве масло, супена лъжица доматено пюре, супена лъжица ситно нарязана шунка и сместа от фета сиренето с магданоз. Оформете с вилица кладенче.
Счупете едно по едно яйцата в малка купичка и след това ги изсипете в кладенчето от фета сирене и магданоз. Поставете пълнените печурки в силно загрята фурна и печете на 200°С за 15 минути, докато яйцето стегне.
Опитайте гъбите с пица вкус от доматено пюре, сирене, шунка и яйчице от пъдпъдък!
С печурки препоръчваме също да опитате нашите рецепти за гъби в масло, печурки с ориз или вкусно пиле с гъби.