Лек ябълков сладкиш

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Лек ябълков сладкиш2 / 2
22/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Не пропускайте да гарнирате сладкиша със сметана, защото така става двойно по-вкусен"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • орехи - 1 к.ч. счукани
  • захар - 1 к.ч.
  • галета - 3 к.ч.
  • канела
  • масло - 1 пакетче краве
  • сметана - за гарниране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете ябълките на едри парчета. Сложете ги малка тенджера, задушете ги на слаб огън с 1 к.ч. вода. Когато омекнат, ги пасирайте с вилица, още докато са топли.

Към изстиналото вече ябълково пюре добавете захарта, канелата и орехите. Разбийте на пяна маслото и добавете галетата.

Разбъркайте добре и разделете сместа на две части. Разстелете едната част в малка тавичка. Изсипете ябълковото пюре и го покрийте с останалата маслена смес.

Печете сладкиша 15 минути на температура 180 градуса и още 10 минути на изключена фурна. Гарнирайте със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
43
30
20
10
Дай твоята оценка: