Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Тутманик с овесени ядки

Тутманик с овесени ядки

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Тутманик с овесени ядки
Снимка: Марияна
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Тутманик с овесени ядки - здравословен и много вкусен. Хапваме топъл с чаша айран."

Необходими Продукти

  • овесени ядки - 210 г
  • яйца - 3 бр.
  • сода бикарбонат - ½ ч.л.
  • бакпулвер - ½ пакетче
  • олио - 50 мл
  • кисело мляко - 300 г
  • сол - 1 щ.
  • сирене - 230 г натрошено
  • масло - за намазване на тавата
  • брашно - за набрашняване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбиваме яйцата с вилица или миксер. Добавяме в киселото мляко содата и бакпулвера, и разбъркваме, оставяме настрана да шупне и като е готова, прибавяме в купата.

Добавяме олиото и солта. Прибавяме овесените ядки, натрошеното предварително сирене. Добре е сиренето да е по-твърдичко.

Объркваме всичко много добре. Изсипваме сместа за тутманика в тава с диаметър 24-25 см. намазана с масло и поръсена с брашно.

Печем на 180 градуса в загрята фурна до готовност около 35 мин. Режем на парчета. Хапваме топъл с чаша айран.

Тутманик с овесени ядки - здравословен и много вкусен.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за мързелив тутманик, кекс с овесени ядки или палачинките ни с овесени ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: