Начин на приготвяне
Пилешкото бутче се отстранява от костите и кожата, нарязва се на парчета. Овкусява се с червен и черен пипер. В тиган с незалепващо покритие се поставя лъжица зехтин и се поставя месото. Запечатва се от двете страни и се оставя под капак да се запържи. Парченцата пиле се отстранява от тигана в чиния.
Доматите се настъргват на едро ренде. В тигана се поставя лъжица зехтин, ситно нарязаният лук, чесън и след това. Задушават се и когато лука омекне се прибавят настърганите домати.
Оставя се да се сгъсти соса. Подправя се с босилек и черен пипер. Прибавя се и пилешкото месо. Когато вече се изключи от котлона се прибавя и настърганият кашкавал.
Разбърква се хубаво соса. Талиателите се поставят в тенджера с подсолена вода да се сварят за три минути. Изваждат се и се отцеждат. Поставят се в чиния. Изсипва се соса за пастата с пилешкото месо върху талиателите. Поръсва се отгоре с настърган пармезан.
Талиатели с пиле и доматен сос - най-вкусната паста с пилешко се прави така!