Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с аспержи и манатарки

Ризото с аспержи и манатарки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Ризото с аспержи и манатарки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • манатарки - 300 г
  • аспержи - 1 връзка
  • бульон - 1 л пилешки
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • пармезан - 5 с.л. настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в загрятата мазнина. Добавят се счуканият чесън и гъбите, нарязани на едро.

Щом се запържат, се сипва оризът и се залива с бульона.

Вари се до омекване на ориза и се добавят измитите и нарязани аспержи.

Оставя се на слаб огън за 5 минути и преди сваляне от огъня се поръсва с пармезан. Ризотото се разбърква и се сервира веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: