Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Свинско месо със сусам по китайски

Свинско месо със сусам по китайски

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5136k2k4k5
Свинско месо със сусам по китайски
Снимка: Мина Димитрова
1 / 3
30/08/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Свинско месо със сусам по китайски - екзотично ястие със свинско, което трябва да опитате!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • бял сусам - 2 с.л.
  • айсберг - ½ глава
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • соев сос - 2 с.л.
  • чесън - 3 ск.
  • олио - 4 с.л.
  • нишесте - 2 с.л.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото за китайския специалитет на малки парчета и го мариновайте в 1 с.л. соев сос, счуканите скилидки чесън и джинджифил.

Оставете месото да се маринова за поне 3 часа. В уок или дълбок тиган загрейте олиото. Сложете маринованото месо и запържете за 2-3 минути. Добавете лимоновия сок, черния пипер и сол при необходимост.

Пържете до готовност на месото. Разтворете нишестето в 50 мл вода и 1 с.л. соев сос. След това изсипете нишестето и сусама при месото.

Гответе до сгъстяване на соса. Поднесете със накъсани листа айсберг. На дъното на чиния начупете на парчета листа айсберг и върху тях наредете месото със сусама.

Свинско месо със сусам по китайски - екзотично ястие със свинско, което трябва да опитате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: