Начин на приготвяне
Нарежете месото за китайския специалитет на малки парчета и го мариновайте в 1 с.л. соев сос, счуканите скилидки чесън и джинджифил.
Оставете месото да се маринова за поне 3 часа. В уок или дълбок тиган загрейте олиото. Сложете маринованото месо и запържете за 2-3 минути. Добавете лимоновия сок, черния пипер и сол при необходимост.
Пържете до готовност на месото. Разтворете нишестето в 50 мл вода и 1 с.л. соев сос. След това изсипете нишестето и сусама при месото.
Гответе до сгъстяване на соса. Поднесете със накъсани листа айсберг. На дъното на чиния начупете на парчета листа айсберг и върху тях наредете месото със сусама.
Свинско месо със сусам по китайски - екзотично ястие със свинско, което трябва да опитате!
Опитайте и нашето пилешко по китайски или вкусния ориз по китайски.