Ориз със свинско по китайски

Diddy PortarskaDiddy Portarska
Помощник Готвач
66530175
Ориз със свинско по китайски
Снимка: Diddy Portarska
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"С тази китайска вкусотия ще шашнете всички гости - гарантирано"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • ориз - 1 ч.ч. (задължително бланширан)
  • прясно зеле - 1/2 зелка
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 гл.
  • яйца - 5 бр.
  • бульон - 1 кубче
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • чесън на прах
  • вино - 2 с.л.
  • кимион
  • соев сос
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на ситно. Осолява се, овкусява се добре с черен пипер, кимион, риган, соевия сос и виното.

Него го пържим до готовност и след това отделяме на страна за момент.

През това време слагаме ориза да се вари с вода - 1 към 3. В уок тиган запържваме лука и моркова, които предварително са нарязани на ситно.

Когато водата от ориза се изпари, го мятаме в тигана при зеленчуците. Добавяме и кубчето бульон. Пържим до готовност на ориза. След това го овкусяваме - риган, черен пипер, чесън на прах.

В друг тиган изпържваме яйцата с щипка сол. Разбъркваме ги. И когато са готови, ги режем на парченца с лъжицата, с която сме ги бъркали.

Зелката я нарязваме на ситно като за салата и изсипваме в купа. В тази купа изсипваме всичко приготвено досега - зелето, яйцата, месото и ориза. Разбъркваме го и ястието е готово за консумиране.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
53
40
30
21
10
Дай твоята оценка: