Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладкиш с рикота и смокини

Сладкиш с рикота и смокини

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k13k3k10k12
Сладкиш с рикота и смокини4 / 4
01/09/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Божествен сладкиш със смокини, който нямаме търпение да споделим с вас."

Необходими Продукти

  • краве масло - 150 г
  • пудра захар - 200 г
  • яйца - 4 бр.
  • рикота - 150 г
  • кора от лимон - от 1 лимон
  • бадемово брашно - 70 г
  • маково семе - 2 с.л.
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • ванилов екстракт - 1 ч.л.
  • смокини - 15 бр.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте омекналото краве масло с пудрата захар на пухкав крем. При непрекъснато бъркане едно по едно прибавете яйцата.

Идва ред на рикотата, настърганата кора от един лимон, бадемовото брашно и маковото семе. Разбъркайте внимателно.

Пресейте брашното, заедно с бакпулвера. Прибавете го към останалите продукти на няколко пъти, като всеки път разбърквате.

Накрая за аромат добавете една чаена лъжичка ванилов екстракт.

В тава покрита с хартия за печене изсипете равномерно сместа.

Отгоре наредете разполовените смокини.

Поставете тавата със смокиновия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна. Печете го около 30 минути или до суха клечка.

Готовия десерт поръсете със пудра захар.

В сезона на смокините опитайте непременно и нашето домашно сладко от смокини или вижте как да си направите разкрасяваща маска за лице със смокини или пък домашна ракия от смокини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: