Задушено пиле по ловджийски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3214k
Задушено пиле по ловджийски1 / 2
25/10/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5
"Бихме ви поканили, но, знаете ли, пиле по ловджийски не делим с никого"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилето и както е цяло го запържете от всички страни. Извадете го от съда. В същата мазнина задушете ситно нарязания лук.

Прибавете брашното и след няколко минути залейте с гореща вода или с вино и бульон.

Посолете и прибавете няколко зрънца черен пипер. Върнете пилето в съда и го задушете на тих огън. Извадете пилето, а получения сос пасирайте.

Сварете гъбите, нарежете ги на дребно и ги прибавете към соса заедно с нарязаните на дребно кренвирши. Задушете малко. Разделете пилето на порции и върху всяка сипете от соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: