Вкусно пиле по ловджийски

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Вкусно пиле по ловджийски
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Как да не ви се дояде...Толкова апетитно изглежда"

Необходими Продукти

  • пиле - около 1 кг
  • пилешки бульон - 300 мл
  • гъби - 50 г
  • пушени пилешки гърди - 50 г
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • лук - 500 г
  • чесън - 4 скилидки
  • доматена салца - 250 мл.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • олио - 1 к.ч.
  • масло - 40 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • дафинови листа - 2 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се почиства и измива. Нарязва се на парчета от 6 порции - филета и бутчетата /отстраняваме крилата и фенера за супа/.

Почистваме лука и го нарязваме на полумесеци. Гъбите и пушените гърди нарязваме на много ситно. Отстраняваме люспата на чесъна.

В подходяща тенджера поставяме парчетата пилешко месо и лука, които задушаваме на слаб огън в растителната мазнина.

В друг съд задушаваме гъбите и пушените гърди в маслото.

Заливаме пилешкото месо с червеното вино, прибавяме гъбите и пушените гърди, черния и червения пипер, целите скилидки чесън и дафиновият лист.

Деглазираме, докато се изпари алкохолът за около 6 минути. Отстраняваме полуготовото ястие от котлона и го оставяме на страна за 1 час, за да поеме от ароматите.

Връщаме го на котлона, като добавяме сол на вкус, доматената салца, пилешкия бульон и доматеното пюре.

Захлупваме плътно с капак и оставяме да заври при висока температура, докато месото омекне /за около 10 минути/, след което намаляваме котлона и го оставяме да къкри, докато сосът остане на мазнина.

Съвет: Ако предпочитате ястието да остане с повече сос, при готовност на месото го сгъстете с 1 с.л. брашно.

Поръсете задушеното пиле обилно с пресен магданоз.

Вкусното пиле по ловджийски е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: