Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювеч»Боб с пушени ребра в гювеч

Боб с пушени ребра в гювеч

RalitsaRalitsa
Новак
1111725
Боб с пушени ребра в гювеч
Снимка: Ralitsa
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
210 мин.
"Боб с пушени ребра в гювеч - зимната мечта на всеки мъж"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г
  • пушени ребра - 800 г
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • зелени чушки - 1
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 голям
  • сол
  • пушен червен пипер
  • джоджен
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът 500 грама го измивам и заливам със студена вода. Така го кисна за 12 часа. След това водата се излива, налива се нова и го слагам в тенджера да заври.

Отново изхвърлям водата, а бобът го измивам и прехвърлям в глинен гювеч.

Към него прибавям нарязани на ситно 1 глава лук, 2 моркова, 1 зелена чушка и 2 цели скилидки чесън, 1 голям настърган домат.

Подправките са черен пипер, пушен червен пипер, джоджен и сол. Отгоре поставям пушените ребра.

Наливам олио (на око) и вода два пръста над боба в гювеча. Гювечът го похлупвам и слагам в студена фурна.

Първият половин час на 220 °C, след което температурата намалявам на 150 °C. И така 3 часа.

Накрая разбивам супена лъжица брашно с вода и доливам в боба с пушени ребра в гювеч, разбърквам и връщам във фурната за още 15 мин.

Вижте още как се вари правилно боб и икономични идеи с боб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: