Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Запеканки»Лаваш с пилешко месо и кашкавал

Лаваш с пилешко месо и кашкавал

ЕлицаЕлица
Помощник Готвач
463313611
Лаваш с пилешко месо и кашкавал
Снимка: Елица
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5
"Лаваш с пилешко месо и кашкавал е бързо и много вкусно ястие, което е готово за нула време."

Необходими Продукти

  • лаваш - 6 бр.
  • пилешки гърди - 500 г Варено
  • варени яйца - 4 бр.
  • топено сирене - (по желание)
  • гъби - 150 г
  • сурови яйца - 4 бр.
  • кашкавал - 200 г
  • доматено пюре - 200 г
  • готварска сметана - 300 мл
  • масло - разтопено
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган задушаваме с масло нарязаните гъбки. В отделен съд нарязваме на дребно сварените предварително пилешко месо и яйца.

Смесваме ги с гъбите в една купа, овкусяваме с готварска сол, черен пипер и мащерка.

Всяка питка лаваш намазваме със смес от доматеното пюре + 50 мл готварска сметана.

Поставяме от плънката, добавяме по желание и топено сирене.

Навиваме на руло и нареждаме в тава, която предварително намазваме с разтопено масло.

Заливаме рулата със смес от яйцата и сметаната, поръсваме ги с настърган кашкавал.

Печем пилешката запеканка в предварително загрята фурна на 200°C за 20- 30 минути.

Лаваш с пилешко месо и кашкавал е бързо и много вкусно ястие, което е готово за нула време.

Ако рецептата ти харесва, опитай и нашата лазаня с пилешко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: