Начин на приготвяне
В тиган задушаваме с масло нарязаните гъбки. В отделен съд нарязваме на дребно сварените предварително пилешко месо и яйца.
Смесваме ги с гъбите в една купа, овкусяваме с готварска сол, черен пипер и мащерка.
Всяка питка лаваш намазваме със смес от доматеното пюре + 50 мл готварска сметана.
Поставяме от плънката, добавяме по желание и топено сирене.
Навиваме на руло и нареждаме в тава, която предварително намазваме с разтопено масло.
Заливаме рулата със смес от яйцата и сметаната, поръсваме ги с настърган кашкавал.
Печем пилешката запеканка в предварително загрята фурна на 200°C за 20- 30 минути.
Лаваш с пилешко месо и кашкавал е бързо и много вкусно ястие, което е готово за нула време.
Ако рецептата ти харесва, опитай и нашата лазаня с пилешко.
Коментари