Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Мъфини»Сладки мъфини със слънчогледово брашно

Сладки мъфини със слънчогледово брашно

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1932k3923
Сладки мъфини със слънчогледово брашно
Снимка: Вероника Михайлова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
12
"Сладки мъфини със слънчогледово брашно с уникален вкус и аромат - идеални за кутията за обяд в училище"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр
  • кисело мляко краве 2% - 150 г
  • захар - 150 г
  • ванилова захар - 2 пак.
  • брашно - 50 г
  • слънчогледово брашно - 100 г
  • олио - 70 мл
  • бакпулвер - 15 г
  • пудра захар - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Включете си фурната на 180°C на горен и долен реотан.

В купа с миксера разбийте яйцата и киселото мляко. След което добавете захарта и ваниловата захар. Следва на тънка струя да добавите и олиото.

Вземете сито и пресейте добре сухите съставки - брашното, слънчогледовото брашно и бакпулвера.

Добавете ги и разбъркайте до получаване на хомогенна смес.

Вземете формите за мъфини и разпределете сместа в тях.

Сложете да печете малките мъфинчета във вече загрятата фурна за 30 мин или до готовност.

При поднасяне на сладки мъфини със слънчогледово брашно може да поръсите с пудра захар.

Вижте още предложения за вкусни веган мъфини или живейте по-добър живот, като приготвяте често здравословни мъфини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: